2017, január 20, péntek
   
Betűméret

Belekezdtek a bunkó beton böhöm bontásába

beton szabadkaMegkezdték a munkagépek a szabadkai Szabadegyetem melletti vasbeton-szerkezet lebontását. A bontást 3,7 millió dinárért végzi el az Elita Coop zimonyi építészeti vállalat. A szerződés szerint erre egy hónapja van, a kivitelező azonban úgy véli, ha az időjárás megfelelő lesz, akkor akár 10-15 nap alatt elvégzik a munkát. Persze, a bontáshoz kivonult a polgármester és pereputtya.Ez a valami 1963 óta csúfítja Szabadka központját. Az épület eredetileg autósmozinak készült, de már évtizedek óta csak hajléktalanok lakják, illetve gyerekek petárdáznak benne, róla.

A peren kívüli megegyezésben 40 millió dinárt fizetett ki a város, így kiírhatták a közbeszerzésről szóló pályázatot a bontás elvégzésére. Az Elita Coop vállalat messze a legkedvezőbb ajánlattal szolgált.

Snežana Pejičić, a Városépítési Igazgatóság vezetője elmondta: „Három ajánlatot kaptunk. Erre a célra 11 millió dinárt hagytak jóvá, de sikerült egy nagyon kedvező áron dolgozó kivitelezőt találnunk. Ez az ár körülbelül 3 millió 700 ezer dinárt tesz ki adóval együtt.”

A kivitelezőnek nem jelent nagy feladatot a munkálatok elvégzése, viszont a szabadkai polgároknak sokat számít, hogy végre eltűnik a betonförmedvény.

Az illetékesek ígérik, hogy a Szabadegyetem melletti betonkonstrukció bontása nem zavarja majd a polgárok nyugalmát, és a környező épületekben sem keletkezik kár. Kijelentették, ez csak az első lépés a város központjának teljes rendezéséhez.

Arról már mindannyian meggyőződhettünk, hogy a városvezetés bontani tud, de építeni ki fog?

Pannon RTV nyomán T. T.

Megosztás

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Nagy Attila Nagy Attila 2017.01.19. - 11:18
  Szerintem is élhet még a lány. A szerb rendőrség meg fedez valakit, ahogy az várható és bizonyított is ...

  Bővebben...

   
 • Csaba Csaba 2017.01.19. - 08:47
  Az igazság kedvéért-mond azoknak a magyar családoknak akiket elüldöztek köszönhetően a Milosevic ...

  Bővebben...

   
 • Csaba Csaba 2017.01.19. - 08:37
  Slobodan Milosevic nem volt ártatlan vagy netán elfelejtette volna valaki,hogy a saját népe közé akart ...

  Bővebben...

   
 • Csaba Csaba 2017.01.18. - 15:19
  Persze,hogy kell a pópáknak az órabér...különb en miből tartanák a homoszexuális zsúrokat?miből ...

  Bővebben...

   
 • Maugli Maugli 2017.01.18. - 08:05
  Tarcal hegy magyarul, akkor miért kell a címben szerbül írni?

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information